Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-09@14:34:55 GMT

کارنامه خراسان شمالی در حوزه سمن ها قابل قبول نیست

تاریخ انتشار: ۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۸۷۷۰۶

کارنامه خراسان شمالی در حوزه سمن ها قابل قبول نیست

به گزارش گروه اجتماعی برنا ، ولی الله حیاتی روز دوشنبه در کارگروه تخصصی فرهنگی و اجتماعی این استان اظهار داشت: هنوز نتوانسته ایم این سازمان ها را در شهرستان ها فعال کنیم در حالی که سازمان های مردم نهاد ظرفیت خوبی برای کاهش آسیب های اجتماعی محسوب می شوند.

وی از دستگاه های متولی صدور مجوز سازمان های مردم نهاد خواست تا با تفویض اختیار به فرمانداری ها برای ایجاد سمن های شهرستانی نیز تلاش کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از ادارات کل بهزیستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان که برای این سازمان ها مجوز صادر می کنند، خواست تا در این مورد وحدت رویه داشته باشند و افزود: صدور مجوز برای سمن ها باید با نظارت همراه باشد تا در مسیر کار آنها آسیب ایجاد نشود.

* افزایش شمار دفاتر تسهیل گری توسعه محلی

وی با بیان اینکه امسال 2 دفتر تسهیل گری توسعه محلی در حاشیه شهرهای اسفراین و شیروان راه اندازی می شود، شمار کنونی این دفاتر در بجنورد را 3 مورد دانست و افزود: این دفاتر باید در تمام شئون به توانمندسازی ساکنان محلات حاشیه نشین کمک کنند.

حیاتی افزود: در گذشته برای مقابله با آسیب های اجتماعی جزیره ای عمل شده و 10 میلیارد ریال اعتبار این بخش خُرد می شد و حال آنکه امسال این گونه عمل نمی شود و اعتبارات تجمیع خواهد شد.

حیاتی افزود: اراده مدیریت ارشد استان بر این است که فراوانی آسیب های اجتماعی احصا شده و اگر دستگاهی پولی برای مقابله با آسیب های اجتماعی هزینه می کند، این اقدام را با توجه به آسیب های اولویت دار صورت دهد.

* فرصت 2 هفته ای برای احصای آسیب ها

وی به دستگاه های متولی تاکید کرد: باید در 2 هفته آسیب های اجتماعی استان احصا و آسیب های اولویت دار تعیین شود.

حیاتی افزود: امسال همه اعتبارات خُرد این حوزه، تجمیع و صرف 4 اولویت اول آسیب ها که فراوانی بیشتری دارند، می شود تا خروجی خوبی داشته باشد.

وی از اعتیاد به عنوان اولویت نخست آسیب های اجتماعی استان یاد و اظهار کرد: هزینه هایی که به صورت پراکنده صرف طرح های مختلف جزیره ای این بخش شده، برای اثرگذاری بیشتر تجمیع خواهد شد.

* دانشنامه دفاع مقدس نیاز به کار بیشتر دارد

حیاتی در مورد دیگر طرح های در دستور کار کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان نیز گفت: دفاع مقدس، آیینه تمام نمای افتخارات ملت ایران است و ارزش و جایگاه ویژه ای در تاریخ انقلاب اسلامی دارد.

معاون سیاسی استاندار خراسان شمالی افزود: ساختار طرح دانشنامه دفاع مقدس که در این کارگروه ارائه شد، نیاز به کار بیشتری دارد و قالب و ساختار آن باید پخته تر شود.

وی از مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان نیز خواست تا با تشکیل کارگروه ویژه و کارشناسی مجدد، این طرح را پخته تر کرده و ارائه دهد زیرا این طرحی ماندگار خواهد بود که در معرض قضاوت عمومی قرار خواهد گرفت.

* طرح خانواده سالم موثر نبوده است

وی در مورد طرح خانواده سالم که در کارگروه مطرح شد، گفت: گزارشی از خروجی طرح ارائه و این موضوع بررسی نشده که اجرای آن در کاهش طلاق چه تاثیری داشته است، و این در حالی است که آمار می گوید آمار طلاق افزایش یافته است، پس خروجی طرح کامل نیست.

حیاتی، مدیرکل دفتر بانوان و خانواده استانداری را مامور پالایش این طرح کرد و افزود: در حالی که در نقاطی مانند رازوجرگلان و مانه و سملقان با آسیب طلاق بیشتر مواجهند، جامعه هدف این طرح بجنورد در نظر گرفته شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی تاکید کرد: این طرح باید در قبل، حین و بعد از ازدواج ادامه داشته باشد تا ابتر نماند.

* سامانه جامع آسیب های اجتماعی نداریم

حیاتی از نبود سامانه جامع آسیب های اجتماعی در استان انتقاد کرد و اظهار داشت: این نقیصه ماست و باید این سامانه طراحی شود و برای ایجاد آن اعتبار بگذاریم.

وی افزود: با نبود سامانه جامع آسیب های اجتماعی تمام طرح های ما پراکنده و بدون بازخورد خواهد بود و هر کس به فراخور خود آماری می دهد که راستی آزمایی نشده و این سامانه می تواند خود به عنوان مرکز راستی آزمایی مطرح باشد.

* انحراف در مسیر هزینه کردها

حیاتی با بیان اینکه در ارائه عملکردها انحراف از مسیر هزینه کرد کاملا محسوس است، گفت: در سال 98 این اتفاق نخواهد افتاد و ضروری است گزارش های مالی سال 97 دستگاه ها تأییدیه دیوان محاسبات را داشته باشد.

خراسان شمالی با دارا بودن 863 هزار نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع شده و اعتیاد و طلاق از آسیب های اجتماعی اصلی این استان محسوب می شود.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس اعتیاد خانواده خراسان شمالی فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۸۷۷۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حاج علی اکبری، رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، در اولین گردهمایی ملی قرارگاه‌های راهبری مساجد استان‌ها، ضمن تأکید بر اینکه در برابر مسجد، آرم‌های نهادها و دستگاه‌ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می‌ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است گفت: مأموریت نهادها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت امام جماعت جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری، با تصریح بر اینکه جلسه‌ای با این کیفیت، با شرکت جمع حاضر و با موضوع مسجد، برای اولین بار است که تشکیل می‌شود، در تشریح سابقه و مسیر طی شده برای برگزاری این گردهمایی گفت: از مدتی قبل با عزیزان و رؤسای نهادها و دستگاه‌های مرتبط، طی جلسات متعدد و متوالی دور هم نشستیم و همفکری کردیم، ناظر بر ارتقا وضعیت مساجد در کشور و هم عهد شدیم که حق مسجد، چنانکه شایسته است در نظام مقدس جمهوری اسلامی ادا شود.

وی گفت: این هم عهدی نهادی و دستگاهی، این نقطه امید را بر می‌انگیزد که تلاش جمعی و جدیدی را برای خدمتگزاری به مساجد آغاز کنیم و اکنون به همگرایی بیشتری در ارتباط با مسائل اصلی و راهبردی مرتبط با مساجد رسیدیم و در نهایت، جمع بندی نهادها و دستگاه‌های مرتبط برای همکاری و هم افزایی، به محضر مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی تقدیم و تذکرات و رهنمودهای معظم له دریافت شد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ادامه داد: نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها مصمم هستند با همراهی ائمه جمعه، نهادها و دستگاه‌های استانی فصل تازه ای از تمرکز بر حل و فصل نظام مسائل مساجد در استان‌ها را در ادامه خدمات قبل، آغاز کنند. آنچه که مدنظر است، طراحی سازوکارهای مناسب، معطوف به ظرفیت‌های موجود، برای پشتیبانی از مساجد است و این مسیر به شکل گیری تشکیلات و ساختار جدید منجر نخواهد شد.

وی گفت: در دولت سیزدهم، اهتمام جدی و قابل تحسینی به امر مسجد وجود دارد و در این زمینه، در جستجوی یافتن راه‌های جدیدی برای خدمت به مساجد، با مشارکت وزارتخانه‌ها و ارکان دولت هستیم و تعامل با وزارت راه و شهرسازی و وزارت آموزش و پرورش در حوزه اختیارات و وظایف، در گام اول، در دستور قرارگاه ملی مسجد قرار دارد و این مسیر را ادامه خواهیم داد.

رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تأکید کرد: مأموریت نهادها و دستگاه‌ها برای حمایت و پشتیبانی از مساجد، تا پشت در مساجد ممدوح و پسندیده است و لیکن داخل مسجد، باید نظام طبیعی و مردمی، با محوریت و مدیریت امام جماعت و همراهی پایگاه‌های بسیج و کانون‌های فرهنگی هنری مساجد جاری و ساری باشد و مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست.

حاج علی اکبری در پایان گفت: در برابر مسجد، آرم‌های نهادها و دستگاه‌ها باید رنگ ببازد و آنچه که باقی می‌ماند، وحدت و همدلی در جایگاه خادمی مسجد، برای عمران معنوی و مادی مساجد است.

کد خبر 6100187 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • وضعیت هوای تهران در بیستمین روز اردیبهشت
  • کیفیت هوای ۷ شهر اصفهان قابل قبول است
  • بهزیستی آسیب‌های اجتماعی نوظهور را شناسایی کند‌
  • مداخله هیچ نهاد و دستگاهی، درون مسجد قابل قبول نیست
  • کیفیت هوای تهران امروز چگونه است؟
  • کیفیت هوای تهران چگونه است؟
  • کیفیت هوای تهران قابل قبول است
  • ایستگاه قانون، گامی در راستای افزایش دانش حقوقی دانش‌آموزان
  • منطقه ۱۷ تهران در وضعیت نارنجی قرار گرفت
  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت